perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pikku Prinsessa on syntynyt

18.3 meille syntyi täydellistäkin täydellisempi pikkuinen prinsessa pientä perhettämme täydentämään. Mitat olivat 3600g ja 51cm. <3

Synnytys oli aika pitkä, eikä mennyt ollenkaan niin kuin olisin toivonut. Siitä kuitenkin selvittiin ja lopputulos oli mitä parahin. Kirjoittelen synnytyskertomuksen hieman paremmalla ajalla sitten, toivottavasti joskus lähitulevaisuudessa.

Kotiin päästiin jo toisena päivänä synnytyksestä ja vauva-arki on alkanut sujumaan ehkä hieman liiankin helposti :) Viime yönäkin neiti herätti 23-09 välillä vain kaksi kertaa. Kummallakin kerralla söi n.20 min ja jatkoi heti unia. Mistään rutiineista on turha tietenkään puhua kun ekaa viikkoa elellään, mutta ei mua haittaa ollenkaan saada nukkua öisin, vaikka ajattelinkin, että se tulee olemaan erittäin harvinaista herkkua.

Tuore isä on ollut meillä nyt tutustumassa tyttäreensä ja ollut suureksi avuksi myös esikoisen kanssa. Esikoinen puolestaan tykkää pikkusiskosta hirmuisesti, mutta selvästikin harmittelee kun kaikki ei enää pyörikään hänen ympärillään. Ilkeäksi ei onneksi ole alkanut, mutta hakee kyllä huomiota aiempaa enemmän. Olen sitä pyrkinyt tietysti mahdollisimman paljon antamaan, mutta kyllähän se hieman mietityttää, että kuinka kauan kestää pienellä ihmisellä oppia siihen, ettei maailma pyörikään vain hänen napansa ympärillä. Toisaalta ymmärtää asian hyvin, mutta toisaalta on kuitenkin saanut olla se ainoa lapsi 7 vuotta, joten muutos on suuri.

Opetteluahan tämä on meille kaikille, mutta tätä onnellisuuden ja ylpeyden määrää on mahdotonta kuvailla. En voi uskoa, että rakkauteni määrä on tuplaantunut <3

6 kommenttia: