maanantai 3. syyskuuta 2012

Ultra

Tänään oli ultra. Kaikista pahoista tapahtumista ja ajatuksista huolimatta oli pikkuisella kaikki hyvin <3
Ultrassa näkyi selvästi molemmat jalat ja kädet, varpaat ja sormet, selkäranka ja kylkiluut, aivojen keskilinja, mahalaukku, virtsarakko, nenäluu ja silmien paikat. Syke oli 159 lyöntiä minuutissa. Turvotusta niskapoimussa 1,3mm, mikä kuulemma hyvä sekin. Esikoisella oli "päivää aiemmin" 1,1m. Pitkä oli pää-perämitta (69,3mm) viikkoihin nähden, mutta ei niin paljon, että olisi laskettua aikaa lähdetty muuttamaan. Pitkät oli kuulemma jalatkin.

Ultraus suoritettiin ensin vatsanpeitteiden päältä ja sitten vielä sisäkautta, kun ei niskaturvotusta meinattu saada kunnolla näkösälle. Lopuksi vielä kokeili peitteiden päältä saada hyvää profiilikuvaa meille kotiin viemisiksi, mutta rääpäleen siellä jumppaillessa ei suostunut meille nää näyttämään kuin selkäpuolta. Kuusi kuvaa saatiin kuitenkin mukaan. Ultra oli ihan perus-vanhanaikainen. Kuvat laadultaan mielestäni huonompia kuin esikoisesta 7 vuotta sitten. Rakenneultra rv 21+5, eli vasta marraskuussa. Kyllä se odottavan aika on vaan niin pitkä.

Kyselin vielä, että milloinka tulee yhteydenottoa, mikäli veriseula+ultra yhteenveto herättää huolta ja hoitaja sanoi, että saattavat jo loppuviikoksi ehtiä, mutta ensi viikolla viimeistään. Jos mitään ei kuulu on riski pienempi kuin 1:250, eli voimme huokaista helpotuksesta. Päätimme siis, että odotellaan ensi viikon loppuun ennen kuin aletaan lapselle tai sukulaisille mainostamaan uutta tulokasta. Muutama hyvä ystävä tietää, lähinnä ne jotka ovat hoidoistakin tienneet, mutta muuten ei olla vielä uutisia kovasti jaeltu. Mikäli soitti sairaalalta sitten tulee (mikä voi olla mahdollista, koska hoitoihin liittyy ns. väärän hälytyksen riskikin, on toki mahdollista muutenkin) siirtyy ilouutisten jakelu varmasti vieläkin edemmäs.

Kyllä tää on vaan yhtä jännäämistä tämä raskaana olo. :)

Edit. Lisään nyt kuvan vielä, kun sain skannattua ne koneelle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti