tiistai 21. elokuuta 2012

Hankinnoista

Mä en ole uskaltanut vielä ostaa mitään (siis tarkoitan YHTÄÄN MITÄÄN) vauvalle. Monista muista blogeista olen lukenut, että tavaroiden ostelu on aloitettu jo ennen raskautumista, joskus jopa ennen yritystä. Monet ovat viimeistään plussatestin tehtyään käyneet ostamassa suloisen bodyn tai nutun tulokkaalle. Itse en ole uskaltanut.

En tiedä onko ihan typerää olla näin "taikauskoinen", mutta uskon suuresti sen tuovan huonoa onnea mikäli jo tässä vaiheessa alan haalimaan tavaroita kasaan. Toisaalta järki sanoo, että pitäisi jo aloittaa niin ei tulisi niin paljon hankittavaa sinne loppuraskauteen (=rahanmenoa). Järjen ääntä kuuntelematta olen kävellyt monien hyvin "tarjousten" ohi kirpputoreilla. Näistä ovat jääneet harmittamaan ehkä eniten; Siistejä äitiyshousuja koossani 2-3e/kpl, paitoja 1-2e/kpl, sekä uudenveroiset yhdistelmävaunut 40e ja uusi rintapumppu 5e. Vatsaavia tuotteita vastaaviin hintoihin tuskin tulen löytämään, sitten kun niitä lähden etsimällä etsimään. Nyt ei enää tee edes mieli mennä kirpputorille, kun en halua tehdä tällaisia "löytöjä".

Äitiysvaatteet nyt lienevät se ensimmäinen hankinta, jonka saan/joudun tekemään ja siihen nyt ei varmasti enää kovin kauaa mene. Toistaiseksi olen selvinnyt leggings+tunika yhdistelmillä ja ikivanhoilla college-housuilla. Muut housut ei enää mahdu jalkaan. Maha ei ole mitenkään kovin kasvanut, mutta turvotusta on aikas paljon ja edellisessä kirjoituksessani mainitsemani kesällä kertyneet pari kiloa varmasti eivät edesauta asiaa. Alavatsa on kuitenkin sen verran herkkänä, ettei mitään housuja, jotka vähänkin kiristää, vaan yksinkertaisesti pysty käyttämään.

Tämän aamun ajankuluksi päätin sitten tehdä listaa erinäisistä asioista joita vauvaa varten täytyy/haluan hankkia, osa ennen ja osa jälkeen synnytyksen. En varmaan mitään uskalla ostaa vielä pitkään aikaan, mutta kun aika koittaa niin onpahan minulla lista sitten ainakin valmiina..mikäli sinne saakka päästään.

Ja jos jollain on hyviä sivustoja, mistä kannattaa tarvikkeita katsella, missä tuotteet tavalla tai toisella parempia tai halvempia kuin lastentarvikeliikkeissä niin vinkatkaa ihmeessä. Tarkoituksena on ostaa suurin osa tavaroista kuitenkin käytettyinä, mutta mikäli uutta saa käytetyn kanssa samaan tai lähes samaan hintaan niin tietysti harkitsen silloin vakaasti uuden ostamista.

Mainittakoon nyt vielä että vaatteet olen jättänyt listasta pois.

Jos huomaatte jotain oleellista listastani uupuvan, niin mainitkaa toki :)
(Jotain pientä on tallessa esikoiselta, mutta pääsääntöisesti olen kaiken myynyt eteenpäin)

- Yhdistelmävaunut
- Turvakaukalo
- Pinnasänky
- Patja
- Pinnasuojus/-pehmuste
- Peitto (on jo!)
- Lakanoita
- "Pissalakana" (on jo!)
- Hupullisia pyyhkeitä (on jo!)
- Hoitopöytä
- Hoitoalusta (se pehmuste/suoja siihen pöydän päälle....)
- Kylpyamme ja siihen jalat
- Makuupussi
- Kantoliina (useampiakin jos opin niitä käyttämään)
- Itkuhälytin
- Rintapumppu
- Imetystyyny? (harkitsen vielä)
- Maidonkerääjä
- Rintakumi?
- Tuttipulloja
- Tutteja (pari kappaletta varalle)
- Harsoja tai muita rättejä
- Vakuutus (jo raskausaikana!)
- Lisäksi oheistavaraa (vaippoja, puhdistuspyyhkeitä, vauvaöljy, talkki, sinkkivoide, Cuplaton-tipat, D-vitamiinitipat.. olikohan muuta?)

Osa yllämainituistakin voi tulla hankintaan vasta synnytyksen jälkeen, mutta seurravat ovat ainakin sellaisia, joiden hankinnalla ei ole mitään kiirettä ennen vauvan syntymää.

- Matkasänky
- Sitteri
- Syöttötuoli
- Matkarattaat
- Lelukaari/Jumppamatto
- Imetysliivejä
- Imetyspaitoja 

Ja sitten jos mietitään vielä astetta pidemmälle niin lisäksi tarvitseen jossain vaiheessa pyörään istuimen ja lapselle pyöräilykypärän ainakin, mutta ehkä ei nyt tarvitse miettiä vielä ihan näin pitkälle.. :D

Paljon on hankittavaa, ja jotain oleellista olen varmasti vielä listasta unohtanutkin, mutta täytynee sitten lisäillä, jos tulee mieleen.. 

Muoks. Yksi "hankinta" on tehtynä. Ei saa valehdella. Ostin raskautumislahjaksi itselleni (ja ehkä vähän myös vauvalle) Bola-korun melko pian plussan jälkeen (en ole tosin vielä käyttänyt).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti